Részvétnyílvánítás


 
A Magyar Ügyvédek Kölcsönös Biztosító Egyesülete mély fájdalommal értesíti tagjait arról, hogy Dr. Mikófalvi Bertalan, a MÜBSE elnökségének volt tagja, 2018. január 7-én, 90. életévében elhunyt.

Dr. Mikófalvi Bertalan a magyar jogásztársadalom egyik meghatározó személyiségeként több mint 50 évig dolgozott a jogi képviselet különböző területein, kezdetben vállalati jogászként, 1992 óta ügyvédként. 

Egyik aktív alakítója volt annak a folyamatnak, amikor 1992-ben a jogtanácsosi munkaközösségek tagjai az ügyvédi kamara tagjaivá váltak.

A Magyar Jogászegyletben a vállalati jogász tagozat és a felügyelőbizottság elnöke volt. A Budapesti Ügyvédi Kamarában elsők között vehette át legrangosabb szakmai kitüntetését, az Eötvös Károly díjat.

A Magyar Ügyvédek Kölcsönös Biztosító Egyesülete Elnökségének 1997-től 2015-ig volt tagja, a rendszerváltás idején részt vett a privatizációs jogszabályok és a gazdasági törvény előkészítési munkálataiban, mint a Magyar Szeszipari Tröszt vezető jogtanácsosa. 

Felkért választottbírája volt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Választottbíróságának és az Igazságügyi Minisztérium felkérésére tagja volt a Jogi Szakvizsga Bizottságnak.

Örömére szolgált, hogy ügyvédi pályáján fia és unokái is követték. 

Emlékét nem felejtjük.

Dr. Kovács Kázmér                            Dr. Csurgó Ottó
             elnök                  ügyvezető igazgató