MÜBSE HÍRLEVÉL 2019. SZEPTEMBER


1. Kármentességi díjvisszatérítés

A MÜBSE 2019-ben is a múlt évben megújult díjvisszatérítési rendszere alapján, a hazai piacon egyedülálló módon jutalmazza kármentes tagjait.


A megújított kármentességi díjvisszatérítési rendszer lényege, hogy – a korábbi 7 évvel szemben már:

3 év biztosítási idő és kármentesség után jár 1 havi díjat kitevő visszatérítés,
6 év után 2 havi,
9 év után 3 havi,
12 év után - 4 havi - díj jár vissza kármentes tagjainknak.

A díjengedmény számítása a szabályzat szerint a 2018. évben fizetett díjak figyelembe vételével történik.

Ezzel a megoldással fiatalabb kollégáink lehetőségei is javulnak, a hosszabb ideje bizalmával a MÜBSE-t megtisztelő, kárt soha nem okozó tagjainkat pedig emelt visszatérítéssel honoráljuk.

Az új rendszerben kármentességi kedvezményben részesülő tagjaink száma több, mint 20 %-al, mintegy 2000 fővel növekedett, a kármentes tagok túlnyomó többsége a korábbiaknál magasabb összegű térítésben részesül 2019. utolsó negyedévében.

A pontos kedvezmény összegről és az annak figyelembe vételével fizetendő díjról minden érintett tagunkat személyre szabott elektronikus levélben értesítjük a közeli napokban.

További részletek a honlapunkra feltöltött kármentességi díjengedmény szabályzatban találhatók. (ide kattintva elérhető)


2. Kibővített segélyezési lehetőségek


A Küldöttgyűlés a MÜBSE 2019-ben segélyekre fordítható forrásainak keretét 2019-re a 2018-ban kifizetett összegnél mintegy 12,5 millió Ft-al magasabban, 40 millió Ft-ban állapította meg.

Ebből a keretből a 2019. augusztus végéig beérkezett kérelmek alapján 185 esetben, összesen 18.870.000 Ft folyósításáról született döntés.

Felhívjuk tisztelt tagjaink figyelmét ezúton is az Egyesület Segélyezési szabályzatának 2019. június 1-től hatályos módosítására, amely alapján:

• a praxisindítási segély igénylésének korhatára 30-ról 35 évre emelkedik,
• az alap segélyezési összeg maximuma valamennyi jogcím esetében 100 ezer Ft-ra emelkedik.

A teljes segélyezési szabályzat itt olvasható.