Egyesületünk tevékenysége karbonsemleges
Hírek, információk
Gyászjelentés
2024.06.03.

Dr. Csurgó Ottó (1957- 2024)

 

Június 2-án, vasárnap elhunyt Dr. Csurgó Ottó a Magyar Ügyvédek Kölcsönös Biztosító Egyesülete (MÜBSE) ügyvezetője.

Dr. Csurgó Ottó pályafutását az Állami Biztosítónál kezdte 1981-ben, később az AXA Colonia Biztosítónál dolgozott, 1995 és 2001 között elnök-vezérigazgatóként. 2000-2001 között az AXA Közép-Európai Holding igazgatóságának is tagja. Ezt követően több nemzetközi projektben vett részt, majd elnöki tanácsadóként csatlakozott az OTP Garancia Biztosítóhoz, ahol 2007 októberétől vezérigazgató-helyettesként irányította a nem-életbiztosítási területet. 2010-től 2014-ig a CIG Pannónia Csoportban előbb az Általános, majd az Életbiztosító vezérigazgatója, később az Igazgatóság elnöke is. 2014 februárjától ügyvéd, 2017 májusában a MÜBSE Küldöttgyűlése ügyvezetővé választja. Az ELTE Jogi Továbbképzőn a biztosítási és kártérítési szakjogász képzések előadója, c. egyetemi docens. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Állandó Választottbíróság bírája. A Biztosítási Jogászok Világszervezetében (AIDA) a magyar szekció társelnöke, az európai elnökség tagja 2010-2022 között.

Azt követően, hogy Dr. Csurgó Ottó 7 éve átvette a MÜBSE ügyvezetését az ügyvédek biztosítója fokról fokra képessé vált mindazon tapasztalatok hasznosítására, melyeket első vezetője korábban a multinacionális üzleti biztosítók vezérigazgatójaként szerzett. Sikeres intézményvezetői tevékenységén túl Dr. Csurgó Ottó elmélyült szakmai tudásáról, kollegialitásáról, kedves, szerény, barátságos természetéről mindenki, aki a közelébe került, meggyőződést szerezhetett.

A több, mint tízezer ügyvéd Biztosító Egyesületének tevékenységét professzionálissá fejlesztő Dr. Csurgó Ottó elhunyta az egész magyar ügyvédség és a biztosítási szakma nagy vesztesége. Emlékét megőrizzük, Dr. Csurgó Ottót a Magyar Ügyvédi Kamara és a MÜBSE saját halottjának tekinti.