Egyesületünk tevékenysége karbonsemleges
Hírek, információk
E-ingatlan kiegészítő biztosítás
2024.09.24.

Mai naptól elérhető az E-ING kiegészítő biztosítás

Tisztelt Kollégáink!

2024. szeptember hó 24. napjától lehetőségük nyílik az ingatlan-nyilvántartási ügyben való eljárással összefüggő ügyvédi tevékenységével okozott károk megtérítésének, illetve a sérelemdíj megfizetésének fedezetét biztosító kiegészítő felelősségbiztosítás (E-ING kiegészítő biztosítás) megkötésére a Biztosító Egyesületünknél.

A E-ING kiegészítő biztosítás biztosítási összege - a törvényben előírtaknak megfelelően- káreseményenként és évente összesen 50.000.000,- Ft.

Amennyiben a biztosított ügyvéd 4. vagy 5. sz. ügyvédi (alap)felelősségbiztosítással rendelkezik, úgy az E-ING kiegészítő biztosítást kedvezményes díjon kötheti meg. 

Az ingatlan-nyilvántartási ügyben való eljárási jogosultság ügyvédi kamarai nyilvántartásba vételéhez szükséges kiegészítő biztosítást egyszerűen és gyorsan megkötheti a MÜBSÉ-nél.

Az szerződéskötés menete:

  •  Honlapunkon (https://mubse.hu) az Irodavezető/egyéni ügyvéd belép az Ügyvédportálra és a saját felhasználói fiókjába „Saját Biztosításom” menüpont alatt lévő „Kiegészítő Biztosításaim” almenüben kiválasztja az E-ING kiegészítő biztosítást, a szerződéskötés dátumát, majd az adatok beküldésével már meg is történt a kiegészítő biztosítási ajánlat megküldése, 
  • e-mailen a mubse@mubse.hu e-mail címre küldött elektronikus levélben is van lehetőség az ajánlat megküldésére. Ebben az esetben ki kell tölteni Biztosítási ajánlat megnevezésű nyomtatványt, (6.6-os pont) amit a https://mubse.hu oldalon az Ügyintézés menüben a Szerződéskötés/Szerződés módosítás almenüben található meg, amelyet kitöltve, aláírva kell megküldeni. A biztosítási ajánlat kitöltéséhez ugyanebben a menüpontban található útmutató nyújt segítséget.

Az ingatlan-nyilvántartási ügyben való eljárási jogosultság bejegyzése iránti kérelmüket a területi ügyvédi kamaránál 2024. október 01. napjától terjeszthetik elő azzal, hogy ha a területi kamara elnöke a kérelemnek helyt ad, az ingatlan-nyilvántartási ügyben való eljárási jogosultságot legkorábban 2025. január 15-i hatállyal veszi nyilvántartásba.

Kérjük t. Tagjainkat, hogy a biztosítási ajánlatuk kitöltésénél ennek megfelelően legkorábbi időpontként 2025. január hó 15 napját jelöljék meg a E-ING kiegészítő biztosítás kezdő időpontjául.

A biztosítási ajánlat beküldését követően a kamara felé szükséges igazolást, fedezetigazolást Tagjaink részére megküldjük.

Tájékoztatjuk, hogy ha az ügyvéd vagy ügyvédi iroda szerződésén belül E-ING kiegészítő biztosítással rendelkezők száma eltér az alap biztosítási szerződésben biztosított ügyvédek és alkalmazott ügyvédek számától, akkor ezen arány alapján pótdíjat állapítunk meg.

Az E-ING kiegészítő biztosításra vonatkozó díjtáblázatot, amely tartalmazza a pótdíj kiszámításának módját és mértékét is itt találja meg. 

Az ingatlan-nyilvántartási eljárásában jogi képviseleti tevékenységet folytató ügyvédek kiegészítő felelősségbiztosítási feltételét pedig itt találja meg.



Új kiegészítő biztosítás: ingatlannal kapcsolatos okiratszerkesztési tevékenységet folyató ügyvédeknek


Az Egyesület egy új kiegészítő biztosítást is bevezet azon tagjai részére, akik az E-ING eljárásra tekintettel az ingatlannal kapcsolatos okiratszerkesztési tevékenységgel okozott károk és sérelemdíj igények fedezetére az alapbiztosítás biztosítási összegétől magasabb fedezettel kívánnak rendelkezni.

Ezt a kiegészítő felelősségbiztosítást kizárólag az ügyvéd kötheti meg, aki rendelkezik kiegészítő E-ING biztosítással is.

Az ingatlannal kapcsolatos okiratszerkesztési tevékenység kiegészítő biztosítás díjtáblázatát itt találja meg, a feltételét pedig itt.

Mindkét kiegészítő biztosítás megkötésére kizárólag akkor van mód, ha az ügyvédi alap felelősségbiztosítást az Egyesület kezeli.

Amennyiben kérdése van, jelezze azt az Ügyvédportálunkon vagy az e-mail címünkön (mubse@mubse.hu), illetve készséggel állunk rendelkezésére telefonos ügyfélszolgálatunkon (+36-1-239-8989) is.